luxaflex_raamdecoratie20220523164832.webp

Lekker slapen met Decokay

Je kent het wel: in warme maanden word je steeds wakker gehouden door zoemende muggen. Of je wordt juist heel vroeg wakker door zonlicht dat je kamer binnendringt. Gelukkig zijn er bij Decokay genoeg horren en verduisterende gordijnen op maat, zodat je altijd goed kunt doorslapen.

Hor op maat of verduisterende raambekleding?

Kom naar de winkel voor advies of een offerte op maat!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat is goed slapen voor jou? De één heeft genoeg aan een paar uur, de ander valt moeilijk in slaap en weer een ander wordt snel wakker. Toch komt het maar al te vaak voor dat de omgeving waar we slapen niet ideaal is ingericht.

Bijvoorbeeld als er toch nog redelijk wat daglicht door de raambekleding komt. Zowel ‘s zomers als ‘s winters kan dit je nachtrust flink verstoren. Ook muggen zijn een stoorzender die we vaak gewoon elk jaar opnieuw voor lief nemen, gewoon omdat we het halverwege het jaar weer vergeten zijn…  Zoals met veel dingen, raak je aan bepaalde stoorzenders gewend door ze gewoon ‘uit te zoomen’. Maar muggen winnen het altijd van je…

Doorslapen dankzij horren
Een mooie warme zomer lekker doorslapen regel je dus in de eerste plaats met (eindelijk) goede horren. Dit staat bij veel mensen op het laatste plan. Jammer, want horren kunnen veel irritatie en vlekken op muur en plafond voorkomen.

Goede horren zijn er tegenwoordig in zoveel soorten en maten dat de keuze ruim is. En dan hebben we het niet alleen over bijzondere vormen ramen. Zo is er veel innovatie op het gebied van:

Montage: klikbaar en uitneembaar of permanent en gelikt op maat.
Soorten gaas: extra fijn gaas tegen pollen en hooikoorts, gaas waar je goed doorheen kan kijken, of extra sterk gaas voor brokkenmakers. Maar decoratief horrengaas; zo wordt jouw hor een stijlelement aan je woning.
Huisdiervriendelijk: horren waar je hond of kat gemakkelijk doorheen kan lopen zonder dat vliegen binnenkomen.
Uiterlijk: horren zijn tegenwoordig veel chiquer dan vroeger, en kunnen vrijwel volledig in je interieur opgaan. Met een rol-, schuif-, klap-, systeem en meer. En natuurlijk in een mooie RAL-kleur.

Verduisteren
Maar ook licht houdt je wakker. Al realiseer je je dat misschien niet bewust. Een goed donkere kamer zorgt er echt voor dat je beter kunt uitslapen. Je denkt misschien wel maximaal uit te slapen, maar in een pikdonkere kamer geeft je onderbewuste andere signalen af.

Blinderende raambekleding is dus een cadeau aan jezelf. Gordijnen met zo’n functie worden ook wel toepasselijk ‘blackout’ - of verduisterend genoemd. Maar wat je echt moet weten is er dat er kek veel nieuwe soorten bij zijn gekomen de laatste tijd. Het lichtdichte rolgordijn heeft interessant veel variaties (zoals zonwerend) gekregen. En wat weinig mensen weten is dat dupligordijnen (in een frame) echt ideaal geschikt is voor dit doel. Of wacht dacht je van een dupligordijn met een dag & nacht systeem; transparant overdag en duisterend voor 's nachts. Een kleine zoektocht loont de moeite dus!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:30
09:30
09:30
09:30
09:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
16:30

Jouw Decokay