homers_ahoh20230403115251.webp

Er op uit, de basis

Het gevoel dat je hart vult als je weer naar buiten kunt om de eerste zonnestralen te ‘plukken’ is onbeschrijflijk. Vaak geeft het een energie die naar binnen slaat op alle fronten. Niet voor niets noemen ze het: ‘zomer in de bol’ of ‘voorjaarskriebels’.

Maar beter zouden ze het misschien de ‘lenteklusdrift’ kunnen noemen… We kennen toch allemaal dat gevoel dat alles ineens anders moet? Je haalt je teveel op de hals en wil alles ineens. De vloer is niet goed meer en de muren zitten vol met gaten - waar je al lang andere schilderijen op wil hangen. En voor de ramen hangt ook al tien jaar hetzelfde.

Dat gevoel van het oude eruit; en het nieuwe erin. Dat kun je doen natuurlijk, als je flink gespaard hebt in al die jaren. Maar vaak is het (om meerdere redenen) beter om gefaseerd te beginnen. En dat doe je het beste aan de basis. 

Donker kan prima naast licht bestaan. Denk maar aan de laatste trend van Japanse invloeden in lichte Scandinavische interieurs. Bekijk dus wat je grootste doorn in het oog is. Is dat de donkere vloer, de raambekleding of de muren die je huis donker maken? Focus je op één of twee dingen, en maak een plan voordat je begint.

Want niets is erger dan teveel hooi op je vork nemen en midden in de lente in de puinhoop zitten van een klusproject, wat eigenlijk vijf projecten hadden moeten zijn. Het gaat tenslotte nooit zoals je van tevoren hebt bedacht…
Ga uit van die basis en vervang bijvoorbeeld je donkere vloer voor een mooie lichte white-/grey wash laminaat, of PVC-vloer. En combineer die bijvoorbeeld met nieuwe inbetween gordijnen of met lichte jaloezieën, dupligordijnen of transparante rolgordijnen. 

Vervolgens kun je met accenten verder werken zoals kussens of een licht juten kleed. Of schilder eens een oude kast, en vervang je lampen. Met wat kleine, aanvullende ingrepen haal je zo de zomer in huis en kun je toch ook volop genieten van de lente.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:30
09:30
09:30
09:30
09:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
16:30

Jouw Decokay