26 april 2023
Leestijd : 2 minuten

Voor je het weet is het voorjaar weer voor-bij

Voor je het weet is het voorjaar weer voor-bij

Gevoelsmatig begon dit voorjaar half februari al. Toen de krokussen, en zelfs de narcissen als paddenstoelen uit de grond schoten! Dan gaat het bij mij kriebelen. Mijn overgordijnen gaan weer naar zolder, zodat mijn luchtige inbetweens de ruimte hebben. En ook de velours kussentjes wissel ik voor linnen varianten. Vaasje hyacinten op tafel om het af te maken. Binnen ben ik eigenlijk zo klaar… maar buiten is ook nog genoeg te doen!

Hoe fijn is het om helemaal klaar te zijn en alleen maar te kunnen genieten? Ik kreeg dit jaar bizar vroeg de zomer in mijn bol. De temperaturen waren zo zacht dat ik na de laatste snoei nog niet genoeg had van buiten klussen.

Onzin natuurlijk, ik zat liever een boek te lezen… Maar de steigerhouten bank die ik vorig jaar kant-en-klaar (transparant) gebeitst kocht, stond nu al te verpieteren! Wat een slechte kwaliteit dan ook weer, ik kan me daar echt aan storen - zeker voor iemand die veel klust - en schrijft over verf.

Dan maar dekkende verf erover. Omdat ik al eerder over schakelverf (ook wel systeemverf) had geschreven, en het nog relatief koud was, wilde ik dat eens proberen. Het is een verf voor de professional, maar wat dat betreft heb ik een ‘die-hard Pippi Langkous attitude’ - en bovendien ook wel wat ervaring inmiddels. Het grote voordeel; niet hoeven gronden!

Prachtig dekkend resultaat. Camelkleur, het midden tussen zand en okergeel. Alleen vond ik nu de witte raamkozijnen een beetje afsteken… Dus ben ik er pontificaal met mijn rug naartoe gaan zitten. Weer een probleem opgelost. Terwijl ik dat deed, bedacht ik me dat het met onze tegenwoordige, hete zomers wel eens tijd werd voor een permanente muggenwerende oplossing in de ramen.

Mijn dochter is allergisch voor muggen, wat echt sneu is voor haar. Eén mug in de kamer en ze ziet er de volgende ochtend uit alsof ze door een zwerm wespen is aangevallen! Kortom, eindelijk eens goede horren kopen dus. Eén voordeel; daar hoefde ik niet voor te klussen, zelfs niet eens te boren. Ik heb ze laten opmeten én laten plaatsen. Zo, en dan nu genieten van mijn welverdiende rust - ik leer het nog wel eens…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Je huis voorjaars klaar maken?

wij denken graag met je mee!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:30
09:30
09:30
09:30
09:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
16:30

Jouw Decokay