5 juni 2019

​Een tipje van de sluier: JAB

​Een tipje van de sluier: JAB

Op zoek naar zachte, lichte gordijnen die een luxe en serene sfeer geven? Wil je toveren met zonlicht? Denk dan eens aan voiles in een prachtig subtiele kleur.

Eindelijk is een kleine woondroom van mij uitgekomen; ik heb een serre. Al jaren bestond het plan om een uitbouw aan huis te maken, maar het kwam er steeds niet van. Tot nu dus. Een heerlijk lichte ruimte die grenst aan de tuin, waar we binnen kunnen relaxen en toch dat gevoel van buiten zijn behouden. Ideaal voor frisse dagen en avonden.
 
Met de komst van de langverwachte serre, moest ik op zoek naar geschikte raamdecoratie. Al snel kwam ik uit op voiles, ofwel vitrages. Want dat zijn mooie soepel vallende gordijnen van lichte, zachte stof. Voile betekent sluier en dat geeft ook direct aan wat het doet, namelijk het subtiel filteren van licht. Het zou zonde zijn de lichtinval die de serre creëert  helemaal te niet te doen met gordijnen. Maar zo nu en dan het zonlicht een beetje kunnen dimmen is wel fijn. Met (semi-)transparante gordijnen is dat goed mogelijk.
 
Ik vond een prachtige voile van JAB in een bijna serene kleur; grijs-wit. De stof heeft een mooie glans, is licht en zacht, maar tegelijkertijd van sterke, degelijke kwaliteit. Door het subtiele materiaal en kleurgebruik gaat de aandacht nog steeds uit naar de tuin en het mooie licht dat binnenvalt. De gordijnen gaan als het ware op in het geheel. Mocht ik de voiles in de toekomst toch nog willen combineren met overgordijnen -een combinatie die vaak voorkomt- dan kan dat prima. Op die manier houd je licht echt buiten. Vooralsnog houd ik het bij de voortreffelijke voiles!  

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:30
09:30
09:30
09:30
09:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
16:30

Jouw Decokay